Skip to content

Dødsjubel

maj 2, 2011

Nå, men skal vi ikke bare blive enige om, at det har været en begivenhedsrig uge i Knoxville…

Først det værste tornadovejr i USA siden engang i 70’erne, der resulterede i mange timer på gulvet på første sal af Andy Holt, mange ødelagte biler på grund af baseball-store hagl og selvfølgelig sorg over de mange hundrede mennesker, der er døde som følge af stormen.

Og under søndags-hyggen med den amerikanske udgave af Forbrydelsen (The Killing) siger amerikanske Heather så i et monotont toneleje; ‘der står på Facebook, at Bin Laden er død.’ Tre danske ansigter kigger lidt på hende, lader nyheden sive ind og skifter så kanal til CNN, der rapporter live om dødsfaldet og venter på, at Obama (er det bare mig, der lige tjekker en ekstra gang, om man nu har byttet om på Obama og Osama? Nej vel.) går på talerstolen. Vi så talen live uden at sige noget til hinanden. Bagefter snakkede vi om, at præsidenten har store ører.

Og så blev der ellers jubel på campus. Vi har alle set billederne fra the White House og Times Square, hvor der bliver sunget nationalsang og råbt ‘USA, USA, USA’. Det samme foregik (og foregår stadig) her i Knoxville. De studerende kører rundt i deres biler klædt i amerikanske farver og med flag hængende ud af vinduerne, mens de jubler og råber, som havde de vundet verdensmesterskabet i fodbold. Der bliver givet high five på gangene, og nogle tændte desuden fyrværkeri for at fejre, at USAs fjende nr. 1 er blevet dræbt.

Jeg ved godt, at jeg ikke er amerikaner og sikkert havde haft det anderledes, hvis 3000 mennesker var blevet dræbt i DK, men jeg forbeholder mig retten til at synes, at det er meget mærkeligt at fejre et dødsfald. Lige meget om han så er ondere end ond.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: